Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Απόπειρα αυτοκτονίας ή στραγγαλισμού?

(Από το Int J Dermatol, Jul 2009)

Ο στραγγαλισμός είναι η εφαρμογή εξωτερικής πίεσης στο λαιμό, είτε με γυμνά χέρια, είτε με κάποιο σκοινί ή σύρμα. Είναι μια μορφή ασφυξίας και το "σημείο" της είναι συνήθως μια εμβυθυσμένη γραμμή γύρω από τον λαιμό σαν αποτέλεσμα του οιδήματος των ιστών πάνω και γύρω από αυτήν. Το σημάδι εντοπίζεται συνήθως στο μέσον του λαιμού στο ύψος του θυρεοειδούς σε αντίθεση με το σημάδι του απαγχονισμού που εντοπίζεται ψηλότερα.

Μια 27χρονη, λοιπόν, προσήλθε σε κλινική συνοδευόμενη από τους γονείς της. Παρουσίαζε

ΕΙΚ 1: Δύο γραμμές από σκοινί ή σύρμα στο λαιμό.

τα σημάδια που βλέπετε στις φωτογραφίες. Και οι τρείς ισχυριζόντουσαν ότι επρόκειτο για απόπειρα αυτοκτονίας με απαγχονισμό, μιας και οι γονείς της ήθελαν να την παντρέψουν με κάποιον που η κόρη δεν ήθελε.

ΕΙΚ 2: Σημάδια στο πίσω μέρος του λαιμού. Αυτό δεν συμβαίνει στον απαγχονισμό.

Από αυτά που είπαμε παραπάνω και από το γεγονός ότι το σημάδι εντοπιζόταν και στο πίσω μέρος του λαιμό, οι γιατροί δεν πίστεψαν ότι επρόκειτο για απόπειρα αυτοαπαγχονισμού. Εβγαλαν λοιπόν τους γονείς έξω, και η κόρη ομολόγησε ότι ο φίλος της, μόλις έμαθε ότι η κοπέλλα θα παντρευόταν κάποιον άλλο, αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει !

Μετά από αυτό φαντάζομαι η κοπέλλα να άλλαξε γνώμη για τον φίλο της άμεσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η νόσος των βρυκολάκων (Vampire disease)

Η πορφυρίες, είναι μια ομάδα πολύ σπάνιων ασθενειών. Μεταξύ αυτών η Συγγενής Ερυθροποιητική Πορφυρία ή νόσος του Gunther. Πολύ σπάνια, έχον ...