Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Πως επικοινωνούσε η "Αγία Αθανασία" με την Παναγία

Γεννημένη το 1928 στη Μανωλάδα Ηλείας, η μοίρα μιας από τις κόρες της πολύτεκνης οικογένειας Σάμαρη δεν διαφέρει από εκείνη άλλων κοριτσιών της περιοχής. Πριν καν ενηλικιωθεί, γίνεται βοσκοπούλα. Όμως όταν επιστρέφει ένα πρωί από τα χωράφια, δεν θα είναι πια η ταπεινή Αθανασία, αλλά αυτή που αργότερα ο κόσμος θα αποκαλέσει «Αγία». Το κορίτσι ισχυρίζεται πως την είχε επισκεφθεί η Παναγία και διαθέτει πάνω στο κορμί της αποδείξεις αυτής της θεϊκής παρέμβασης.
ρχικά η Αθανασία θα υποστηρίξει ότι βλέπει οράματα, μέσω των οποίων η Θεομήτωρ στέλνει τα μηνύματά της. Αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό για να προκαλέσει το θαυμασμό στους πιστούς συγχωριανούς της. Σύντομα, όμως, θα αλλάξει επίπεδο. Πάνω στο κορμί της εμφανίζονται τα θεϊκά… sms, με εντολές ή υποδείξεις της Παναγίας. Στους λίγους που τολμούν να αμφισβητήσουν την πραγματική προέλευσή τους λόγω της εξόφθαλμης ανορθογραφίας, απαντά αποστομωτικά. «Μα κι αυτή αγράμματη γυναίκα είναι»… Οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί της και ο θρύλος της μεταφέρεται από στόμα σε στόμα. Ολοένα και περισσότερος κόσμος την επισκέπτεται για να την δει ή για να αγγίξει με τα ίδια τα χέρια του τα σημάδια.
 Μερικά χρόνια αργότερα η πρώην βοσκοπούλα και νυν μεσάζων της Παναγίας μετακομίζει στο Αιγάλεω, παντρεύεται και συνεχίζει τη… θαυματουργή δράση της. Σταδιακά η «αγιοσύνη» της μετατρέπεται σε επιχείρηση. Χωράφια που καλλιεργούνται από πιστούς, γηροκομείο στο οποίο οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι έμπαιναν αφού παρέδιδαν την ακίνητη περιουσία τους και ανάλογες καταστάσεις. Και –φυσικά- μηνύματα. Πολλά μηνύματα από την Παναγία, που ασχολούταν ακόμη και με την ηλικία της Αθανασίας. «Η ΑΓΙΑ ΕΓΕΝΗΘΗ 1933 14 ΑΒΓΟΥΣΤΟΥ» θα γραφτεί στο στήθος κι έτσι απλά θα γίνει πέντε χρόνια μικρότερη.
Από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και μετά εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα στην… καριέρα της. Οι καταγγελίες για την κατάσταση των ηλικιωμένων στο ίδρυμά της πολλαπλασιάζονται. Οι φωνές συγγενών για αρπαγές περιουσιών, επίσης. Ωστόσο πάντα η «Αγία» καταφέρνει και ξεγλιστρά χωρίς δίκη. Λες και είναι θέλημα Θεού…  Εξετάζεται από γιατρούς που ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα θαύμα, αλλά κλασική περίπτωση δερμογραφισμού. Παράλληλα την χαρακτηρίζουν ψυχονευρωτικό  άτομο. Ο μητροπολίτης Ελευσίνας έρχεται σε κόντρα μαζί της αντιλαμβανόμενος την απάτη. Οι οπαδοί της, όμως, με τις ευλογίες της χούντας, συνεχίζουν να της προσφέρουν ασπίδα. Μηνύματα όπως «ΣΩΤΗΡΗ ΔΩΣΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ» και «ΑΝΘΡΟΠΙ ΟΣΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΟΤΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΙ» δίνουν ώθηση στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της. Τίποτα δεν μοιάζει ικανό να τη σταματήσει. Φτάνει στο σημείο να κάνει μέχρι και περιοδεία. Η «Αγία Αθανασία» είναι πια ένα φαινόμενο.
 Ο ΔΕΡΜΟΓΡΑΦΙΣΜΟΣ, ανήκει στις φυσικές κνιδώσεις, νοσήματα στα οποία ο οργανισμός και το δέρμα απαντούν μη φυσιολογικά σε διάφορα ερεθίσματα, (κυρίως με πομφούς και κνησμό).
Ετσι εαν στο δέρμα του ασθενούς σύρουμε μια γραμμή με ένα αιχμηρό αντικείμενο ή με τα νύχια μας, θα εμφανιστεί μια ερυθρή και οιδηματώδης ευθεία βλάβη. Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορούμε ακόμα και να "γράψουμε" λέξεις. Οι φωτο που ακολουθούν δείχνουν τι εννοούμε.Η νόσος αντιμετωπίζεται με αντιϊσταμινικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η νόσος των βρυκολάκων (Vampire disease)

Η πορφυρίες, είναι μια ομάδα πολύ σπάνιων ασθενειών. Μεταξύ αυτών η Συγγενής Ερυθροποιητική Πορφυρία ή νόσος του Gunther. Πολύ σπάνια, έχον ...